سیاره نهم و رفتارهای مرموزش

به گزارش پرسینا بلاگ، به همین دلیل، کشف این سیاره حاکی از آن است که ممکن است سیاره هایی با این مدار غیرعادی و ویژگی های عجیب وجود داشته باشند. از این رو گفته می شود سیاره نهم هم ممکن است به همین طریق تشکیل شده باشد.

سیاره نهم و رفتارهای مرموزش

این سیاره، از ستاره های میزبان خود بسیار دور است و در مداری به هم ریخته و غیرعادی می چرخد

تلسکوپ فضایی هابل ناسا جهانی را کشف کرد که مانند سیاره نهمی که مدت ها انتظارش بود به گونه ای مرموز رفتار می کند.

برای سال ها، برخی از پژوهشگران معتقد بودند که سیاره کشف نشده ای در لبه منظومه شمسی ما در گردش است. گرچه چنین سیاره ای به طور مستقیم مشاهده نشده بود، اما دانشمندان اظهار داشتند وجود آن توجیهی خواهد بود برای رفتار غیرعادی سایر اشیای حاضر در این محوطه بسیار دور منظومه محل زندگی ما.

اکنون تلسکوپ فضایی هابل سیاره ای را در فاصله 336 سال نوری پیدا کرده است که می تواند سرنخ هایی از سیاره نهم داشته باشد. این سیاره که HD106906 b نام گذاری شده ممکن است همان تجربه ای را از سر گذرانده باشد که سیاره نهم فرضی ما در لبه منظومه شمسی سپری کرده است.

این اولین باری است که دانشمندان قادر به اندازه گیری حرکت سیاره ای مانند این بوده اند: سیاره ای بزرگ مانند مشتری که بسیار دور از ستاره میزبان خود در گردش است و حلقه ای از گرد و غبار به دور خود دارد. گرچه این منظومه دو ستاره در مرکز خود دارد، اما حلقه چرخش سیاره هایش مانند منظومه شمسی ما است و هر گونه سیاره نهمی باید خیلی دورتر از چیزی قرار گرفته باشد که در منظومه ما به کمربند کویپر معروف است.

به همین دلیل، کشف این سیاره حاکی از آن است که ممکن است سیاره هایی با این مدار غیرعادی و ویژگی های عجیب وجود داشته باشند. از این رو گفته می شود سیاره نهم هم ممکن است به همین طریق تشکیل شده باشد.

میجی نگوین، نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی توضیح داد: این منظومه شباهت منحصر به فردی با منظومه شمسی ما دارد. این سیاره به شدت از ستاره های میزبان خود دور است و در مداری خیلی به هم ریخته و غیرعادی می چرخد، دقیقا مانند پیش بینی هایی که برای سیاره نهم می شد. این باعث طرح این سؤال می شود که چنین سیاره هایی چگونه تشکیل و تکامل یافته اند تا در موقعیت و شرایط فعلی خود قرار گیرند.

این سیاره اولین بار در سال 2013 کشف شد و تنها سیاره ای است که این قدر از ستارگان میزبان خود دور است. اما تا به امروز معلوم نبود اگر این سیاره در جهت خود به خارج از منظومه شمسی است یا در مدار خود در فاصله ای بسیار دور تثبیت شده است.

پژوهش جدید در که نشریه علمی استرونومیکال منتشر شده نتیجه گرفت احتمالا گزینه دوم صادق باشد. به گفته دانشمندان به نظر می رسد این سیاره در مدار خود به ستاره ای متصل باشد که یک دور آن 15 هزار سال به طول می انجامد که خیلی عجیب است.

سؤالاتی درباره این جهان جدید هنوز وجود دارد کما این که به سؤالات درباره سیاره نهم هم هنوز پاسخی داده نشده است. هنوز دقیقا معلوم نیست که هر یک از سیاره ها چگونه شکل یافته اند و چگونه راه خود را به انتهای لبه منظومه شمسی خود یافته اند: برای مثال آن ها ممکن است در جایی مرکزی تر و در میان منظومه خود خلق شده و بعد به دوردست رانده شده باشند یا این که حتی در خود لبه منظومه تشکیل شده باشند.

منبع: ایندیپندنت

یومی بلاگ: یومی بلاگ | آرشیو خبری و مقالات متنوع وب

منبع: فرادید
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 6128

به "سیاره نهم و رفتارهای مرموزش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیاره نهم و رفتارهای مرموزش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید